Hvordan fanden fuldstændiggør man et metrisk rum – og hvorfor har nogen lyst til at gøre det?

Rune Esdahl-Schou
Fredag, 23 september, 2011, at 15:00-16:00, in Aud. D3 (1531-215)
Metriske rum er noget de fleste stifter bekendtskab med tidligt i deres matematiske karriere, faktisk langt tid før man overhovedet ved hvad et metrisk rum overhovedet er for en størrelse. I dette foredrag vil vi komme ind på to forskellige konstruktioner der hver især fuldstændiggør et metrisk rum hhv. et normeret vektorrum. Hvis tiden tillader det vil vi se på hvad man generelt kan sige om disse fuldstændiggørelsers (algebraiske) egenskaber i forhold til det rum man startede med og til sidst se på hvorfor matematikere er så vilde med dem.

Foredraget vil ikke kræve mere matematik end man ser på første år, dog vil det være en fordel at kende definitionen af en gruppe.
Kontaktperson: Søren Fuglede Jørgensen