UHF-algebraer og overnaturlige tal

Benjamin Randeris Johannesen
Fredag, 13 april, 2012, at 14:30-15:30, in Aud. D4 (1531-219)
Foredraget vil lægge ud med et lynkursus i C*-algebraer, men vil hurtigt gå i retning af det egentlige emne for foredraget: Klassifikation af C*-algebraer. Vi dykker ned i en simpel klasse af C*-algebraer, nemlig de såkaldte UHF-algebraer, som lader sig klassificere fuldstændigt med forholdsvist elementære redskaber. Som vi skal se, indgår de overnaturlige tal som et centralt led i klassifikationen af UHF-algebraerne. Hvis tiden tillader det, vil vi betragte andre klasser af C*-algebraer og invarianter, som kan bruges til at klassificere disse, men også mere frygtindgydende C*-algebraer, som ikke kan klassificeres ved hjælp af de sædvanlige invarianter.

Foredraget giver mest mening, hvis man har fulgt kurset Videregående analyse, men kan delvist forstås uden denne forudsætning.
Kontaktperson: Søren Fuglede Jørgensen