Bryd krypteringen - bryd det diskrete logaritmeproblem

Tobias Louv
Fredag, 4 april, 2014, at 15:15-16:00, in Aud. D4 (1531-219)
En how-to i at "hacke" andres dankortinformationer

Når vi handler på nettet er det rigtig vigtigt, at vi kan være sikre på, at ingen kigger os over skuldrene. Al information flyder frit og det er svært at vide, hvordan ens data kommer frem til modtageren. Derfor bliver vi nødt til at sikre os med kryptering.

I dette foredrag skal vi høre lidt om, hvilke metoder vi kan bruge og som rent faktisk bliver brugt, når man skal snakke sikkert sammen over nettet.
Vi skal bruge lidt krudt på at se på potentielle angreb på sikkerheden i vores krypteringsformer, så vi ved, hvad man skal sikre sig imod, når man i praksis skal anvende kryptering til muligvis tophemmelige militærhemmeligheder!

Jeg vil i foredraget diskutere det diskrete logaritmeproblem, nogle algoritmer til at løse problemet samt hvordan løsnignen af det diskrete logaritmeproblem bruges til at bryde en given kryptering.

For at følge med i foredraget kræves kun basal kendskab til talteori (herunder moduloregning) og gruppeteori. Det vil sige, man burde kunne forstå indholdet, hvis man har fulgt Algebrakurset, som ligger i Q1 på andet år.

Kontaktperson: Thomas Lundsgaard Schmidt