Gymnasieelever i matematik-himlen

Halvtreds gymnasieelever fra hele landet deltog i QGMs ‘Math Club 2014’ på Matematisk Institut denne weekend.

30.01.2014 | Lars Madsen

For tredje gang har QGM arrangeret Math Club, en weekend for gymnasieelever til at få en smagsprøve på matematik på universitetsniveau, og dette år har eventet det højeste deltagerantal.

Underviserne, som er ph.d.-studerende ved QGM, vil gerne gennem Math Club videregive deres passion for matematik til unge mennesker som står overfor at vælge hvad de skal efter gymnasiet. Weekendens event er også en god mulighed for den enkelte deltager for at blive mere sikker på om matematik eller et universitetsstudie indenfor naturvidenskab er den rette vej for dem.

Centerleder Jørgen Ellegaard Andersen forklarede: "Det er en stor glæde for os at så mange dygtige unge gymnasieelever ønsker at bruge en weekend sammen med os, hvor vi kan give dem et lille indblik i hvad vores forskningsområde går ud på og vi håber det kan medvirke til at inspirere nogle af de dygtigste til at vælge en forskerkarrierer, måske endda hos os på Matematisk Institut ved Aarhus Universitet".

Det faglige niveau ved Math Club kurset er højere end teenagerne er vant til fra gymnasiet og eleverne deltager i både forelæsninger og forskellige praktiske matematiske øvelser. Det er vigtigt for arrangørerne at vise, at et universitetsstudium i matematik ikke blot er avanceret brug af lommeregnere – ren hjerneaktivitet er yderst nødvendigt.

Presse, Math Club 2014:

Se mere: QGM Math Club 2014