Institut for Matematiske Fag omkvalificerer civilingeniører til gymnasielærere

01.06.2010 | Lars Madsen

Den 17. maj begyndte 29 civilingeniører et seksugers komprimeret matematikkursus, Calculus, på Institut for Matematiske Fag, Aarhus Universitet.

Efter bestået eksamen her i sommer kan ingeniørerne søge ansættelse på et af de 33 gymnasier i Region Midt såvel som uden for regionen.

I det første år forventes ingeniørerne at undervise på ca. en tredjedel tid, og derudover skal de følge et individuelt tilrettelagt uddannelsesforløb på Aarhus Universitet to dage om ugen. Efter et år kan ingeniørerne blive fastansat på almindelige vilkår i gymnasiet og vil herefter kunne starte i pædagogikum. Der er stor mangel på gymnasielærere i naturvidenskab. Så de omskolede ingeniører bliver taget imod med kyshånd på danske gymnasier som mangler uddannede lærere i fysik, kemi og især matematik. Derfor har Institut for Matematiske Fag indgået et samarbejde med rektorerne i Region Midtjylland, Gymnasieskolernes Rektorforening, Ingeniørernes A-kasse og Jobcenter Aarhus om efterdannelsesforløbet.

Institut for Matematiske Fag har med meget kort varsel etableret kurset – der normalt varer ét semester – som heltidsstudium på seks uger fra midten af maj til slutningen af juni.

Offentligheden / Pressen
Tags: omkvalificering