Niels O. Nygaard ny institutleder på Institut for Matematik

Niels O. Nygaard er ansat som institutleder på Institut for Matematik 1. august 2012. Han kommer fra en stilling som professor i Matematik ved University of Chicago, USA.

15.06.2012 | Lars Madsen

Niels O. Nygaard

Niels O. Nygaard blev uddannet cand.scient. i matematik fra Aarhus Universitet i 1974. I 1977 fik han sin ph.d.-grad i aritmetisk algebraisk geometri fra Massachusetts Institute of Technology i USA og har siden boet og arbejdet i USA, siden 1984 som professor i Matematik ved University of Chicago.

I 1996 grundlagde han en kandidatuddannelse i økonomisk matematik ved University of Chicago, som han var leder af frem til 2010. Uddannelsen har fået stor succes og udbydes også som fjernundervisning i Stamford og Singapore.

Niels O. Nygaard er en anerkendt forsker inden for økonomisk matematik og har en lang publiceringsliste samt flere bogudgivelser bag sig.

Danish