Nyt Brush Up kursus på Matematik

07.09.2018 | Lars Madsen

Foto: Niels Lauritzen

Alle uddannelser på ST har matematik A som optagelseskrav. Som noget nyt i år udbød Institut for Matematik et 2 dages brush-up kursus i matematik A for nye studerende på matematik og matematik-økonomi studiet. Kurset løb af stablen med 70 tilmeldte lige før weekenden op til rusugen og deltagerne blev beværtet med bla. kage og matematik jeopardy. Arrangementet er en del af instituttets indsats for det faglige studiemiljø og blev organiseret af et team sammensat af ældre studerende fra Besøgsservice med Kathrine Tang Riewe som tovholder.

Til kurset blev der udarbejdet et kompendium med matematik A pensum inklusiv en masse opgaver i varierende sværhedsgrad. Der var helt basale regneopgaver, og til dem der ville udfordres var der også opgaver der krævede matematisk argumentation, som vi kender det fra TØ-opgaver på studiet. Dagene bød på både tavleundervisning, opgaveregning i grupper, og gennemgang af opgaver ved tavlen af de studerende. På flere af holdene opstod der tilmed fri faglig snak når de studerende viste en ekstra interesse for emnerne.

Generelt har kurset fået god feedback, både fra de studerende og fra underviserne. Blandt andet mener 100 % af de studerende at de efter at have deltaget i kurset er fagligt klædt på til at begynde på studiet. Også 100 % beskrev et godt miljø på holdene og de oplevede det som trygt at stille spørgsmål og at løse opgaver ved tavlen. De studerende har blandt andet skrevet til hvad de fandt specielt godt:

”Super fint og hyggeligt. RIGTIG rart med opfriskning. Underviseren var fantastisk.”

”Hygge og miljøet omkring matematikken, den fri snak og den gode underviser. Hyggeligt og ganske betryggende.”

Og fra underviserne fik vi også god respons:

”…et 'hyggeligt' miljø, hvor eleverne bare hæmningsløst spurgte på livet løs.”

”Mine studerende har været meget aktive og engagerede.”

Uddannelse