Søren Asmussen tildelt von Neumann prisen 2010

09.11.2010 | Lars Madsen

Winners 2010 von Neuman Theory PrizeProfessor Søren Asmussen, Institut for Matematiske Fag har fået tildelt den prestigefyldte pris von Neumann Theory Prize 2010. Søren Asmussen deler prisen med professor Peter W. Glynn, Stanford University.

Prisen uddeles en gang årligt af det internationale selskab Informs (Institute for Operations Research and Management Science). Prisen har været uddelt siden 1975 og omfatter berømte navne inden for området operationsanalyse som f.eks. nobelpristagerne i økonomi i hhv 1994 og 2005 John Nash og Robert Aumann.

Begrundelsen for tildelingen af prisen til Søren Asmussen er:

Søren Asmussen has made fundamental contributions in many areas of applied probability and stochastic operations research, including queueing systems, large deviations and rare events, heavy-tailed phenomenon, insurance-risk models, matrix-analytic algorithms and the theory of stochastic simulation

Se INFORMS.

Offentligheden / Pressen