Sorte huller i moderne fysiks matematiske grundlag. Nyt grundforskningscenter indvies

Onsdag den 19. maj indvies Center for Kvantegeometri af Modulirum, QGM. Det nye grundforskningscenter går i dybden med matematiske modeller for kvantefeltteorier. Ambitionen er at skabe et matematisk fundament for nogle af fysikernes kvantefeltteorier – og dermed nå et skridt dybere ind i forståelsen af universet.

18.05.2010 | Lars Madsen

Matematik der hjælper med at forstå naturen

Matematikken spiller en stor rolle i vores bestræbelser på at forstå naturen, og flere af fysikkens discipliner er matematisk velfunderede. Men når det gælder kvantefelt-teorier, der er helt centrale i moderne teoretisk fysik, mangler det matematiske grundlag og det er problematisk.
Nok går jorden ikke under, når partikelacceleratoren i CERN sender proton-strømme afsted, men fysikernes forudsigelser kan blive langt mere præcise, hvis det matematiske udgangspunkt for kvantefelt-teorierne bliver formuleret. Og det er det, forskerne ved det nye grundforskningscenter vil medvirke til.

Yderligere information: