Du er her: AU Om AU  Institut for Matematik Videnudveksling For LaTeX-brugere

For LaTeX-brugere

Installation

LaTeX installationen på Matematiks terminaler består af den seneste TeX Live version (pt. version 2015). Installationen opdateres om nødvendigt løbende.

Vedrørende LaTeX til ens egen maskine så tag et kig på listen over distributioner til de enkelte styresystemer.

Vi anbefaler TeX Live til alle systemer (til Mac anvendes dog MacTeX, hvilket er TeX Live specielt pakket til Mac).

Support

Undertegnede giver (næsten) fuld support for LaTeX relaterede spørgsmål for alle Matematiks medarbejdere samt studerende. Andre nødlidende er også velkommen til at kigge forbi.

Bemærk venligst min dansksprogede LaTeXbog (Introduktion til LaTeX), hvori man vil kunne finde hjælp til de fleste almindelige problemer. Tredje udgave af bogen forventes at komme når jeg en gang får skrevet den færdig. Forslag til forbedringer modtages gerne på daleif@math.au.dk

Bachelor-, speciale- og ph.d.-studerende

I det omfang der er tid til det. hjælper jeg gerne med layout opsætningen af bachelorprojekter, specialer eller ph.d.-afhandlinger.

Pt. har jeg ikke lige nogen gode skabeloner liggende (laver nok nogen på et tidspunkt), men jeg anbefaler at man anvender klassen memoir til sit projekt, dette gør det nemlig betydeligt nemmere at konfigurere dokumentet bagefter. Er man i tvivl om noget så kom og spørg.

Hjælp på nettet

  • tex.stackexchange.com
    Spørgsmål-svar site, søger man efter noget LaTeX relevant i Google, finder den oftest svaret her.