Andrew F. Swann udnævnt Professor i Matematik

Den 1. maj 2020 blev Andrew Francis Swann udnævnt til Professor ved Institut for Matematik, Aarhus Universitet, hvor han har været ansat som lektor siden 2011.

01.05.2020 | Lars Madsen

Andrew F. Swann (privatfoto)

Andrew Swann har hovedsageligt arbejdet indenfor feltet differential geometri. Han opnåede sin ph.d.-grad fra Oxford Universitet i 1992, efter at havde arbejdet med hyperkähler geometrier under vejledning af Simon Salamon. Efter postdoc-ophold ved Syddansk Universitet og Max Planck Instituttet i Bonn, blev han Lecturer ved University of Bath (UK) i 1995. Fire år senere, flyttede han til en lektorstilling ved Syddansk Universitet, hvor han blev indtil sin ansættelse ved Aarhus Universitet i 2011.

Andrew er en internationalt set højt respekteret matematiker. Hans forskning fokuserer fortrinsvist på specielle geometrier og deres relationer til symmetrier. Hvis man skal fremhæve nogle af Andrews mest kendte resultater, bør man nævne hans opdagelse af, hvad der i dag er kendt som "the Swann bundle", og hans nylige introduktion, sammen med sin tidligere ph.d.-student Thomas Bruun Madsen, af konceptet "multi-moment map". Det er et værktøj, som har tiltrukket sig meget opmærksomhed for dets anvendelser til special holonomy metrikker, såsom i G2 og Spin(7) geometrier. Bortset fra at være af ren matematisk interesse, har noget af Andrews forskning været dybt forbundet med områder indenfor teoretisk fysik. Derudover blev han for nylig interesseret i geometriske aspekter af Datavidenskab og blev medlem af det interdisciplinære AU center DIGIT i 2017.

I løbet af sin karriere har Andrew forfattet omkring 90 forskningspublikationer, indeholdende resultater der er blevet præsenteret på talrige internationale konferencer. Han har været editor på vigtige matematiske tidsskrifter, såsom publikationer fra London Mathematical Society, og han er for tiden Koordinerende Editor for Mathematica Scandinavica. Derudover har Andrew været Principal Investigator på flere forskningsbevillinger. Andrew er også en fremragende underviser, som konsistent bliver værdsat af sine studerende. For tiden underviser Andrew et nyt kursus, "Numerisk lineær algebra", som han har udviklet til den nye Datavidenskabsuddannelse. Udover Datavidenskabsstuderende, følges kurset også af studerende fra de nye Civilingeniøruddannelser i Computer- og Elektroteknologi, og i 2021 vil studerende fra Datalogiuddannelsen komme til. Udover de mange kurser, han har undervist på alle niveauer, har Andrew vejledt 6 ph.d.-studerende og mange bachelor- og kandidatprojekter.

Medarbejdernyhed