Asger Hobolth og internationale kolleger kortlægger kræftmutationer

Asger Hobolth og hans forskerkolleger har karakteriseret mutationsprocessen i mere end 2500 kræftgenomer. Resultatet er opsummeret i en særudgave af tidsskriftet Nature.

06.02.2020 | Lars Madsen

Asger Hobolth

Et interdisciplinært hold af forskere fra Aarhus Universitet, Aarhus Universitetshospital, og flere andre institutioner, har udarbejdet et katalog over kræftmutationer. Mutationerne er blevet inddelt i om de forårsager kræft eller om de er harmløse. Klassifikationen i de to typer giver mulighed for at skræddersy behandlingen af en kræftpatient, så den tager hensyn til kræftknudens genetik.

Forskerne analyserede helgenom-sekventerede tumorprøver fra næsten 2800 patienter. Antallet og typen af mutationer varierer langs genomet, forskellige kræfttyper har meget forskellige antal mutationer, og ældre patienter har flere mutationer end yngre patienter.

Offentligheden / Pressen