Claudia Strauch, ny lektor i datavidenskab og statistik

09.04.2020 | Lars Madsen

Første april 2020 startede Claudia Strauch som lektor i datavidenskab og statistik ved Institut for Matematik, Aarhus Universitet. Claudias ansættelse er en del af Faculty of Natural Sciences' digitaliserings inititativ, i form af den nye uddannelse i datavidenskab, som Claudia er tilknyttet.

Claudia fik sin ph.d grad i 2013 ved Hamborg Universitet. Før hun kom til Aarhus arbejdede hun ved Mannheim Universitet, hvor hun var en central del af den DFG støttede Graduate School "Statistical Modeling of Complex Systems", som køres fælles med Heidelberg Universitet.

Claudia Strauchs forskning fokuserer på det teoretiske grundlag for ikke-parametrisk statistik. Hun har skrevet et antal indflydelsesrige artikler om statistical learning for stokastiske processer, som specielt undersøger optimaliteten af drift estimatorer indenfor rammen af stokastiske differentialligninger. Hendes nuværende forskningsmål er at bygge bro mellem diciplinerne machine learning, ikke-parametrisk statistik og optimal kontrol.

I efterårssemesteret 2020 vil Claudia undervise det nye kursus "Reinforcement Learning" for kandidat studerende, hvor vores studerende kan lære noget af maskineriet bag Googles AlphaZero algoritme. Se kursusbeskrivelsen her:

Kurser som dette udvikles med et blik mod 2022, hvor vores første årgang af datavidenskabs studerende afslutter deres bachelor studie og starter på et kandidat studie i datavidenskab.

Medarbejdernyhed
Tags: Claudia Strauch, Datavidenskab, Machine Learning, Kunstig Intelligens, Reinforcement Learning, Neurale netværk, Deep Learning, Statistik