Medarbejdernyhed

Jan Frahm ansat som lektor i matematik

Den 1. december 2020 overgik Jan Frahm til et varigt lektorat i matematik.

Jan Frahm har været tilknyttet Institut for Matematik i et tidsbegrænset lektorat siden august 2019, hvor han som nyslået modtager af en Villum Young Investigator-bevilling kom til Aarhus fra et Junior Professorat i Erlangen, Tyskland. Se projektsiden for Jan Frahms bevilling "Symmetribrud i matematik"

Jan Frahm forsvarede sin ph.d.-afhandling i 2010 ved Paderborn Universitet, Tyskland, hvilket udløste en pris for "Enestående ph.d.-afhandling 2010". Efter sin ph.d. kom Jan Frahm til Aarhus som postdoc i tre år, og har efterfølgende været adjunkt ved Ohio State University, før han i 2015 blev udnævnt til Junior Professor ved universitetet i Erlangen.

Forskningsmæssigt ligger Jan Frahms interesser i repræsentationsteori for reduktive Lie-grupper og harmonisk analyse på homogene rum. Derudover er han interesseret i anvendelser af repræsentationsteori i andre grene af matematik, såsom analytisk talteori og partielle differentialligninger. I videoen herunder præsenterer Jan Frahm sig selv og sit forskningsområde.

I samarbejde med Lars Vabbersgaard Andersen fra Institut for Ingeniørvidenskab, underviser Jan Frahm kurset Videregående Calculus for Ingeniører, som ligger på andet semester af bacheloruddannelsen i byggeri. Derudover vil Jan Frahm fra 2021 overtage kurset Fourieranalyse, som primært følges af studerende fra Institut for Fysik, Institut for Kemi, samt iNANO. Jan Frahm fik i 2017 tildelt Erlangen Universitets pris for bedste unge forelæser i naturvidenskab.