Søren Fournais modtager DFF Forskningsprojekt 2 bevilling

Søren Fournais har modtaget en bevilling på 6.054.000 DKK over 4 år til et DFF Forskningsprojekt 2 om Bose gassens matematik.

18.05.2020 | Lars Madsen

Søren Fournais

Man har kunnet lave fysiske eksperimenter med Bose-Einstein-kondensater siden 1990’erne, men vores forståelse for disse systemer er stadig langt fra fuldstændig. Først sidste år blev den berømte Lee-Huang-Yang formel for grundtilstandsenergien af en Bose gas med lav tæthed matematisk bevist. Projektet fokuserer på både øvre og nedre grænser i singulære tilfælde og på systemer i 2-dimensioner eller ved lav positiv temperatur. Målet er at forbedre vores forståelse for de korrellationer, der er involveret i at give den korrekte energi.

Søren Fournais skal tilbringe året 2020-21 ved Institute for Advanced Studies i Princeton.

Bevilling