Aarhus Universitets segl

Tilvalg

Er du optaget på en bacheloruddannelse på Aarhus Universitet, kan du – alt efter studieordningen for dit centrale fag – have mulighed for at tage et tilvalg i Matematik. 

Tilvalg i Matematik

Matematik er et selvstændigt fag, men samtidig er det uundværligt for mange andre fag, særligt på grund af dets rolle som naturvidenskabernes sprog.

Matematik er grundpillen i al naturvidenskab. Lige fra biologi til fysik, kemi og datalogi. Matematik er også forudsætningen for hele den teknologiske udvikling, som har præget samfundet i de seneste årtier. Matematikkens rolle hænger sammen med, at matematik historisk set har udviklet sig i en tæt vekselvirkning med bl.a. fysik og forsikringsvidenskab. Det er derfor ikke overraskende, at uddannelsen i matematik på en oplagt måde kan kombineres med andre naturvidenskabelige uddannelser.

På uddannelsen i matematik lærer du at systematisere, abstrahere og analysere komplicerede problemstillinger. Du møder såvel de klassiske teoretiske matematiske discipliner som eksempler på anvendelser af matematik.