Aarhus Universitets segl

Tilbud til den enkelte elev

Overvejer du at læse Matematik, Datavidenskab eller Matematik-Økonomi, og har du spørgsmål eller tvivl deromkring? Så finder du her på siden tilbud, der kan hjælpe dig med studievalget.

Vær venligst opmærksom på, at tilbuddene drives af studerende, der samtidig skal passe sine studier. Giv dem derfor gerne mindst en uges varsel og meld afbud i forvejen, hvis du bliver forhindret i at møde op til din aftale.

Vi har følgende tilbud til enkelte elever:

Studerende for en dag

Som ”studerende for en dag” kan du komme på besøg og følge en 1. års studerende en hel dag på universitetet. Du vil her kunne opleve både forelæsninger, læsegruppe-aktiviteter, teoretiske øvelser, holdets time, m.m.

Besøget er gratis - du skal blot selv komme til og fra instituttet. Vi er meget fleksible i forhold til dato og tidspunkt, så længe det ligger inden for vores undervisningsperiode.
(Forårssemester: 29. januar - 17. maj 2024. Efterårssemester: 26. august - 6. december 2024.)

Kunne du tænke dig at prøve livet som studerende på Institut for Matematik en enkelt dag, så book en dag som studerende her:


Virtuel samtale

Et alternativt tilbud til "studerende for en dag" er en virtuel samtale med en af vores studerende. Her kan du høre om, hvordan det er at læse matematik, matematik-økonomi eller datavidenskab, og du kan stille alle dine spørgsmål direkte til en studerende.

Tilbuddet er gratis og gælder september-juni hvert år. Det kan specielt være relevant for dig, der ikke har mulighed for at komme til og fra instituttet.

Ønsker du at booke en virtuel samtale, så anvend knappen herunder.


Bemærk: Dette er ikke en samtale med en studievejleder. Har du tekniske spørgsmål omkring ansøgning, merit, optagelseskrav m.m., så book en samtale hos en studievejleder på:

OBS: Du behøver ikke at være gymnasieelev for at gøre brug af ovenstående tilbud, så hvis du eksempelvis holder sabbatår, er du stadig meget velkommen til at kontakte os. 

Nedenfor kan du se et par korte videoer med nogle af de studerende, der kan vise dig rundt på instituttet, eller som bookes til en virtuel samtale.

Thomas Lykke Rasmussen, læser datavidenskab, kandidat

Laura Vibeke Jacobsen, læser matematik-økonomi, bachelor

Christian Smedegaard, læser matematik, kandidat

Magnus Merrild, læser matematik, kandidat

Øvrige tilbud i naturvidenskab til gymnasieelever

Du finder tilbud fra de øvrige naturvidenskabelige uddannelser her: Tilbud til gymnasieelever på Natural Sciences