Aarhus Universitets segl

Computer vision

Har du også undret dig over, hvordan din iPhone kan genkende dit fingeraftryk eller dit ansigt?
Det kan du og dine elever bliver klogere på i dette foredrag, hvor der vil blive præsenteret nogle gængse principper inden for billedklassificering ved hjælp af deep learning.

I foredraget bliver det beskrevet, hvordan en computer behandler et billede, når den gentagne gange kører billedets informationer gennem såkaldte neurale netværk og derved bliver trænet til at genkende billeder. For at behandle billeder på denne måde er det nødvendigt at opfatte billeder som en samling pixels og farverne som talværdier. Metoden, der bliver præsenteret, kaldes backpropagation og bygger oven på matematiske begreber og teori i form af iterative algoritmer, beregninger med matricer og differentialregning. 

Angiv gerne i bookingformularen, hvorvidt dine elever har stiftet bekendtskab med vektorer, differentiation af sammensatte funktioner og funktioner af to variable.

Varighed

Foredraget vil udgøre ca. 90 minutter, og der vil undervejs være små opgaver til eleverne. Hvis der ønskes yderligere opgaver og regnetid, bedes du angive dette i bookingformularen, hvorefter der kan tilføjes ca. 30 minutters opgaveregning.