Aarhus Universitets segl

Cristiano Spotti udnævnt til professor i matematik fra 1. juli 2023

Vi er glade for at kunne meddele, at Institut for Matematik har udnævnt Cristiano Spotti som professor i matematik fra 1. juli 2023.

Cristiano Spotti har specialiseret sig i differentialgeometri, specielt inden for Kähler geometri. Kähler mangfoldigheder er kendetegnede ved at have både en Riemannsk metrik og en subtilt kompatibel kompleks struktur. Dette forskningsområde er meget aktivt og involverer teknikker fra både algebraisk geometri og differentialgeometri. Der er også forbindelser til ligningerne for generel relativitet, især gennem studiet af Kähler-Einstein-mangfoldigheder, som er et af Cristiano Spotti's interesser.

Der findes en lang række eksempler på Kähler manifoldigheder, hvilket giver anledning til spørgsmålet om at klassificere dem i familier, der udviser lignende egenskaber. Hver familie svarer til et punkt i et så kaldet modulirum. Det er også vigtigt at overveje singulære rum, der ikke er Kähler-mangfoldigheder i streng forstand, men som kan tilnærmes af sådanne. Cristiano Spotti har ydet betydelige bidrag til studiet af modulirum og af singulære mangfoldigheder, hvilket har opnået international anerkendelse.

Cristiano Spotti fik sin kandidatgrad fra University of Parma i 2008 og afsluttede sin ph.d. ved Imperial College London i 2012 ved vejledning af Fields-medaljevinderen Simon Donaldson. Efter postdoc-stillinger ved topinstitutioner i Paris og stilling som research assistent i Cambridge kom han til Aarhus Universitet som lektor i 2016.

Stort tillykke med forfremmelsen, Cristiano!